این میوه متعلق به 4000 سال پیش بوده است.
انبه با گیاهان دیگری مثل پسته و بادام هندی هم خانواده است.
میوه ی پرخاصیت انبه که بیشتر در هند رشد کرده و مصرف می شود، به "سافدا" (safeda) معروف است و 1000 نوع مختلف دارد.
انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می باشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیت بخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موش های آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است
ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها ، پوست ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد
زیبایی پوست و مو:
انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوش ها را از بین می برد. مصرف انبه، در ساخته شدن رنگدانه مو و پوست بسیار مؤثر است. میوه آن بوی خوشی مثل عنبر دارد. دهان را خوشبو کرده و رنگ چهره را باز می کند.
خانم هایی که به طور مرتب از انبه در رژیم غذایی خود استفاده می کنند می توانند در برابر صدمات ناشی از رادیکال های آزاد مقاوم تر شده و خطر ابتلا
به سرطان سینه را در آن ها کاهش دهد. مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند.
انبه به علت داشتن منیزیم و پتاسیم برای کاهش فشار عصبی و داشتن آرامش روحی مؤثر است زیرا اسید آمینه و تریپتوفان دارد و پیش ساز در تولید سروتونین یا هورمون شادی است.
اسید آمینه موجود در انبه قابل توجه است و گلوتامین اسید، ماده مغذی مورد مصرف مغز است که به تمرکز و بهتر شدن حافظه کمک می کنند.
تقویت روده و معده:
انبه محتوی مواد مغذی و تقویت کننده روده است که هضم آن، بسیار آسان است.مصرف انبه در افراد دارای سوء هاضمه به علت مقادیر زیاد ویتامین C و آهن بسیار توصیه می شود. پوست آن دارای 15 تا 18 درصد تانن است و یک قاشق چایخوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است.
انبه طبعی گرم دارد و برای بهبود سرفه ، تنگی نفس ، انواع سردرد و دردهای قولنجی مفید است.
کلسترول خون با موادی همچون پکتین و ویتامین C کاهش می یابد. انبه محتوی مقدار بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک می کند.
مصرف انبه، موجب خون سازی در بدن می شود، افرادی که از کم خونی رنج می برند و همچنین در طول بارداری و عادات ماهانه، باید انبه مصرف کنند. میوه انبه حاوی ویتامین های مختلفی چون ویتامین A یا بتاکاروتن محافظ پوست و مخاط بویایی است که چشم را تقویت و سوخت و ساز را تنظیم می کند.
احتیاط در مصرف انبه:
پوست انبه را قبل از خوردن جدا کنید ، زیرا بعضی افراد نسبت به آن حساسیت دارند.
زیاده روی در مصرف انبه برای افرادی که طبع گرم دارند، مضر است.
فراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا می کند.