- میگوی پاک شده : 300 الی 350 گرم
- برنج : 2 و یک چهارم پیمانه پلوپز
- پیاز : 1 عدد
- هویج خلال شده : 3 الی 4 قاشق غذا خوری
- خلال بادام : 3 قاشق غذا خوری
- زرشک قرمز : 3 قاشق غذا خوری
- جعفری یا گشنیز خرد شده : 3 قاشق غذا خوری
- پیاز داغ طلایی : 2 قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده : 2 قاشق غذا خوری
- شکر : 2 الی3 قاشق مربا خوری
- آب برای درست کردن برنج کته : 3 و یک چهارم پیمانه
- نمک : به میزان لازم
ابتدا برنج را بشویید و با میزان آب لازم و کمی نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید.
میگو را هم با دو لیوان آب و مقداری نمک و فلفل و یک عدد پیاز روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد از 5 دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید و میگوها را از آب در بیاورید.
هویچ های خلالی شده را در کمی آب بپزید و بعد به آن کمی شکر و روغن اضافه کنید.
خلال بادام و زعفران را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا خلال نرم و خوشرنگ شود.
زرشک شسته شده را هم با کمی روغن و شکر تفت دهید .
جعفری یا گشنیز را هم با پیاز سرخ شده مخلوط کنید.
برنج را روی حرارت قرار دهید و 2 الی 3 قاشق روغن زیتون داخل آن بریزید تا بجوشد و آب برنج کم کم تبخیر شود. یکی دو بار برنج را حین جوشیدن هم بزنید.وقتی آب برنج کاملا کشیده شد، حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا برنج به آرامی دم بکشد.
وقتی برنج دم کشیده شد. همه مواد آماده شده را با هم مخلوط کنید و هنگام کشیدن برنج لابه لای آن بکشید و یا روی برنج تزیین کنید.
برای ته دیگ میگو پلو می توانیم به دلخواه از نان لواش یا سیب زمینی استفاده کنیم. ته دیگ را که در قابلمه قرار دادیم مقداری برنج روی ته دیگ می ریزیم. سپس مقداری از سس را روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب تمام مواد را داخل قابلمه می ریزیم.
در لایه آخر باید برنج بریزیم. در ادامه کمی آب و روغن به برنج می دهیم. در مرحله بعدی یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به آرامی دم بکشد. پس از اینکه غذا آماده شد آنرا خوب مخلوط می کنیم تا مواد سس میگو به تمام نقاط برنج برسد.
اگر بتوانیم با روش ها و دستورهای مختلف تهیه غذا ، غذاهای دریایی را در سفره خانواده بگنجانیم ، کیفیت غذا و همچنین سلامت افراد خانواده را در سطح جالب توجهی افزایش داده ایم.
منبع : http://namnak.com/%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88-%D9%BE%D9%84%D9%88-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3%DB%8C.p22817