بعضی از میوهها با گازی که از خود ساطع میکنند باعث خراب شدن سایر میوهها و سبزیجات میشوند. کدام میوهها باید به صورت جداگانه نگهداری شوند؟ برای اطلاع از پاسخ این پرسش در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
روزانه میوههای زیادی در یخچالهایمان خراب شده و مجبور میشویم آنها را دور بریزیم که این موضوع بسیار ناراحت کننده است. برای جلوگیری از این گونه اسرافها ابتدا باید روش صحیح نگهداری از میوهها را یاد بگیریم. همان طور که میوههای مختلف نباید در کنار هم نگه داری شوند؛ بهتر است که میوهها و سبزیجات نیز جدا از هم در یخچال قرار بگیرند. زیرا بعضی از میوهها گاز طبیعی به نام اتیلن که به عنوان هورمون رشد نیز شناخته میشود را از خود ساطع میکنند.
برخی از میوهها و سبزیها نسبت به این گاز حساس بوده و زمانی که با میوههای ساطع کننده گاز اتیلن در یک محفظه قرار بگیرند، سریع تر پوسیده میشوند. به طور خلاصه، هر چه قدر میوههای ساطع کننده گاز و میوههای حساس به گاز را دورتر از هم نگه دارید به همان اندازه عمر میوهها افزایش مییابد.
سیب، زرد آلو، انگور، هلو، مرکبات، خربزه و انجیر اصلی ترین میوههایی هستند که از خود گاز اتیلن ساطع میکنند. بهتر است قبل از قرار دادن این میوهها داخل یخچال آنها را درون کیسههای مخصوص یخچال و یا ظرفهای در بسته قرار دهید. با این کار، هم از مخلوط شدن طعم و عطر میوهها با یکدیگر و هم از خراب شدن سایر میوهها و سبزیجات جلوگیری خواهید کرد.
آواکادو، موز، گلابی، آلو و به خصوص گوجه فرنگی به گاز اتیلن حساس هستند.
بیشتر سبزیجات به گاز اتیلن حساس هستند. با جدا نگه داشتن سبزیها و میوهها از یک دیگر، زمان طولانی تری میتوان تازگی آنها را حفظ کرد. از آن جایی که پیاز تازه و سیب زمینی نیز حاوی گاز اتیلن هستند، بهتر است که به صورت جداگانه نگهداری شوند. سبزی خوردن و انواع کاهو و کلم را میتوانید در کنار هم و در یک محفظه در یخچال نگهداری کنید. از آن جایی که کلم برگ، کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم، هویج، خیار، لوبیا سبز، کاهو و اسفناج نسبت به گاز اتیلن حساس هستند؛ بهتر است که تا جای ممکن دور از میوهها نگهداری شوند.
منبع: مجله کیوی